کتاب «حقوق اساسی کشورهای اسلامی» اثر دکتر حسین جوان آراسته و محمد مهدیفر در ۲۲۲ صفحه به همت انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
کتاب «حقوق اساسی کشورهای اسلامی» با موضوع حقوق اسلامی و در گروه حقوق و فقه اجتماعی در تابستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.
چکیده کتاب
در چکیده کتاب آمده است مطالعه تطبیقی گاه در ارتباط با مکاتب حقوقی و گاه در سـایه نظامهای حقوقی صـورت میگیرد. اینگونه دسـتهبندیها با هدف آسـانسـازی آگاهیهای حقوقی از یکسـو و زمینهسازی جهت درک بهتر نقاط قوت و ضعف نظامهای حقوقی از سوی دیگر است. قواعد حقوقی، زمانی که از انسجام و به هم پیوستگی نسبی در مبانی، منابع، ساختار و اهداف برخوردار باشند، میتوان نام «نظام حقوقی» بر آن نهاد. در حال حاضر بیش از ۵۰ کشور وجود دارد که نظام حقوقی یا اجزایی از نظام حقوقی آنها رنگ و بوی اسلامی دارد.
ساختار اثر
در کتاب «حقوق اساسی کشورهای اسلامی» تصویری از نقاط اشتراک و افتراق این شاخه بسیار مهم حقوقی به استادان و دانشجویان گرامی ارائه شده است. کتاب مشتمل بر فصول زیر است: فصل اول اختصاص به مفاهیم و مبانی(مبانی حاکمیت و نسبت دین و دولت) دارد. در فصل دوم، حقوق و آزادیهای مدنی و سیاسی و در فصل سوم، حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بررسی تطبیقی شدهاند. فصل چهارم، تصویری از نظام تفکیک قوا در کشورهای اسلامی را ارائه کرده و در فصلهای پنجم، ششم و هفتم بهترتیب مروری بر قوای مقننه، مجریه و قضائیه صورت گرفته است.
نظر شما